Denne karrygryde byder på en nem aftensmad der ligger godt og varmt her i januar måned.  Den kommer med lidt mere end den gængse gule karry, og kan sagtens laves vegetarisk ved at erstatte kyllingen med sauterede svampe.

Orange karrygryde med mungbønner
Ingredienser
  • 1 hel øko. kylling
  • 750 g. rodfrugter – f.eks. gulerod, pastinak, persillerod, selleri
  • 2 dl. gule mungbønner - afskallede og halverede. Røde linser kan også anvendes.
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 dl. grøntsagsbouillon fx Herbermare
  • 2 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk. hakket ingefær
  • 1 spsk. karrypasta rød eller gul
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. til pensling
  • Pynt - F.eks frisk koriander, jomfru i det grønne (nigellafrø), yoghurt.
Sådan gør du
  1. Varm ovnen op til 180 grader. Rens og flæk kyllingen i ryggen og bræk den rundt, så hele skindsiden på kyllingen vender op ad. 

  2. Læg den på en bageplade. Dup kyllingskindet tørt, og pensl på begge sider med olivenolie, salt og peber. Bag den i ovnen i 30 min. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle i 15 min. inden du skærer den ud i 8-10 stykker.

  3. Mens kyllingen er i ovnen, så rens grøntsagerne og skær rodfrugterne i ca. 1 x 1 cm tern. 

  4. Hak løgene i tern, knus hvidløgene og hak det fint. Skræl ingefær med en teske og hak det i fine tern.

  5. Skyl mungbønner under rindende vand og lad dem dryppe af.
  6. Varm 2 spsk. olivenolie i en sauterepande, tilsæt løg og rodfrugter ved middelvarme. 

  7. Tilsæt bouillon, flået tomater, hvidløg, ingefær, karrypasta, æbleeddike. Lad det simre i 10 min. Tilsæt herefter mungbønner/linser og rør rundt, og lad det simre i 20-30 min. til alt er mørt og cremet. Rør indimellem.

  8. Smag til med salt og peber, samt de andre krydderier. Læg kyllingestykkerne ovenpå karryretten og læg et løg på og lad det varme igennem i 5 min. 

  9. Pynt og server straks retten.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.