Krydret mexi-grillkylling
Ingredienser
  • 1 stk. kylling
  • 400 g. bønnemix
  • 1 dl. væske til kyllingeholder
  • 1 spsk. salt
  • peber - efter lyst
  • 3 spsk. hjemmelavet mexi-krydderblanding
  • 5 spsk olivenolie - god kvalitet
  • 1 bdt. salatblade
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 1 lime
Bønnemix
  • 400 g. kogt bønneblanding eller bønnemix fra dåse
  • 1 stort rødløg - grovhakket
  • 2 fed hvidløg - i skiver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie - god kvalitet

lækker kyllingesalat med tomatsalsa, bønnemix og mexicansk grillet kylling
mør grillt kylling med bønnemix og mexicanske krydderier

Hjemmelavet mexicansk krydderblanding
Ingredienser
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. sennepspulver
  • 1 spsk. oregano
  • ½ spsk. chilipulver
  • ½ spsk. cayennepeber

Frisk tomatsalsa


Ingredienser
  • 3 store tomater
  • 1 stor avocado
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie - god kvalitet
  • 1 spsk. citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk. honning
  • salt og peber efter lyst

  1. Find din kylling frem. Jeg foretrækker altid at bruge enten økologisk eller fritgående fra bl.a. Sødam eller Løgismose. Sødam kan du finde i Fakta. Skyl kyllingen i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Søger du for den er helt tør før du går i gang, så får du helt sprødt skind. Bland din mexicanske krydderblanding – brug opskriften ovenover, ellers er tacomix fra urtekram også rigtigt godt hertil – sammen med olivenolien, salt og peber. Pensl det godt og grundigt på kyllingen både ind- og udvendigt.
  2. Tag din væske (prøv at eksperimenter med det alt efter din lyst! Jeg anbefaler at prøve enten Naturfrisks Pink Grape eller en Corona øl for den gode smag), og kom den i beholderen på din kyllingeholder. Jeg bruger her en kyllingeholder fra Weber, men brug hvad du selv foretrækker. Sæt kyllingen på holderen.
  3. Bønne-mix blandes sammen med olivenolie, salt og peber, samt hakket rødløg og hvidløg skåret i skiver. Herefter lægges de i bunden af kyllingeholderen, sammen med væsken.
  4. Lav din tomatsalsa. Tomater, løg, avocado skæres i små terne og blandes med olivenolie, citronsaft, honning, og smages til med salt og peber.

Perfekt kylling på grill

  1. Klargør en grillstarter med 1/3 briketter, så du opnår en temperatur på ca. 180-200 grader. Grill kyllingen i én time. Forbered grillen til indirekte varme og rens grillristen hvis det er nødvendigt.
  2. Når grillen er varm, så sætte kyllingeholderen midt på risten og låget sættes igen på grillen. Efter 30 min. pensler du kyllingen igen med den overskydende krydderiblanding og vend rundt i din bønneblanding. Sær sæt låget på grillen igen.
  3. Efter endnu én time tager du kyllingen af grillen og lader den hvile i 15-30 min. Skær lår og vinger af kyllingen og læg det til side. Kan sagtens gemmes til dagen efter eller til de lækkersultne. Skindet tages af resten af kyllingen og det skæres det i strimler. Pluk kyllingekødet i strimler.
  4. Et stort fad anrettes med dine nyskyllede salatblade. Bred bønneblanding ud på halvdelen af fadet med blade. Top det så med tomatsalsaen, kyllingestrimler og skind. Til sidst drysser du friskhakket koriander over, og pres en ½ lime ud over hele salaten.
  5. Server evt. med brød og cremefraiche.

For endnu bedre smag så køb gerne økologiske råvarer eller så lokale som muligt, smag hænger altid godt sammen med jord til bord koncepetet.

Hvis du ikke har en kyllingeholder, så kan du komme bønnerne i et fad og ligge kyllingen oven på med brystet opad. Mangler du grillen, kan du selvfølgelig sagtens lave hele retten i en almindelig ovn.

–  Velbekom

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.