Nu kan jeg ENDELIG få lov at grille ordentligt igen, efter en hel sommer med grillforbud, så det står højt på listen herhjemme. Både gasgrill og kulgrill har hver deres fordele, men denne gang stod det på den lækre røgede smag fra kulgrillen.

Det er jo selvfølgelig ikke kun kødet, somryger på grill herhjemme. Jeg er selv helt vild med gode grøntsagskombinationer, gerne parret med lækre krydderier. Denne gang har det været grillede kartofler, broccoli og blomkål med en god krydderrub – og ved siden af lidt stegte grønne tomater.

Vi fik ikke spist det hele, så dagen efter tog jeg resterne og kombinerede dem med en lækker salat. Noget jeg gerne gør, for at få alting ud af mine grøntsager, lige meget hvordan jeg starter med at tilberede dem.

Denne gang lavede jeg en tomatpure-marinade af samme krydderier som ved rubben til blomkålen. 1 stor ds. tomatpure blandet sammen med krydderierne og ca. 0,5 dl. olivenolie til en ensartet masse. Tomatpure-marinaden vente jeg med en 0,5 ds. blandede bønner, 1 peberfrugt i tern, og resten af broccolien og blomkålen i buketter.

lækker kyllingesalat med tomatsalsa, bønnemix og mexicansk grillet kylling
mør grillt kylling med bønnemix og mexicanske krydderier
Kartofler
Ingredienser
  • 650 g. kartofler
Marinade til kartoflerne
  • 1 dl. olivenolie - god kvalitet
  • 1 bundt krydderurter - brug gerne hvad du har i haven nu. F.eks. bredbladet persille eller oregano.
  • 2 tsk. fint salt
  • 5 stk. peberkorn
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og blend det i en miniblender til det er ensartet. Du kan også godt bruge stødt peber til marinaden, men det friskkværnede peber giver en bedre smag fra sig.


  2. Hæld marinaden over kartoflerne og masser dem rundt i det. Gem det overskydende marinade til at igen hælde over kartoflerne når de er færdige.

    Grilles på samme vis som blomkål og broccoli.

Broccoli
Ingredienser
  • 1 stk. broccoli
  • 0,5 dl. olivenolie - god kvalitet
  • revet citronskal
  • løgpulver
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Rengør broccolien og skær stokken af. Bland olivenolien op med salt, peber og løgpulver efter din egen smag. 


  2. Gnid broccolien og stokken godt ind i olivenolieblandingen. Sørg for at dække dem godt. Grilles på samme vis som blomkål og kartofler.  


  3. Ved anretning skæres stokken i mindre tern og broccolien skæres i buketter. Blandes sammen og inden servering rives der citronskal hen over.

Blomkål
Ingredienser
  • 1 hoved blomkål
krydderrub til blomkål:
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. sød paprika
  • ½ spsk. sambal oelek eller anden chili efter din lyst
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • ½ spsk. løgpulver
  • 2 tsk. fint havsalt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Bland alle krydderi-ingredienserne med olien, så det ender som halvtyk krydderpasta. Foretrækker du den mildere, eller stærkere, så juster evt. smagen efter dit ønske.


  2. Rens blomkålen og tør den godt af for vand. Gnid blomkålen godt ind i rubben, så det kommer ud i alle hjørner og hæld gerne lidt rub ind i blomkålen fra stokkens siden.


  3. Klargør en grill til ca. 200 grader. Bruger du kulgrill, så anvend ½ grillstarter, til at opnå det. 


  4. Kom blomkålen op på en grillbakken og grill den i ca. 5 kvarter ved ca. 200 grader til den er mør. 

    Hvis du har mere krydderrub tilbage, så pensl blomkålet 5 min. inden den er færdig.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.