Den her fennikelbaserede salsa, er et frisk lille indslag af en opskrift, som er perfekt til mange højtider. Den byder på masser af smag, fra alt i krydret, salt, sødt og til noget med bid i.

Den kan spises som tilbehør til julefrokosten og grillmaden. Herhjemme spiser vi den til både gris, and, kylling og grillet fisk. Og som ekstra bonus er den super nem at lave, mens resten af maden hygger i ovnen.

Fennikelsalsa med oliven
Ingredienser
  • 1 stk. rødløg
  • 1 lille fennikel
  • 1 stk. appelsin
  • ½ gl. grønne oliven m. sten
  • 2 spsk. små kapers
  • 1 spsk. flydende honning
  • 3 spsk. Appelsinsaft - frisk fra appelsinen
  • 1 spsk. jomfru olivenolie
  • 5 mynteblade fint hakket
  • 1 nip stødt cayennepeber
  • groft salt efter behov
Sådan gør du
  1. Start med at pille og hakke rødløget fint. 

  2. Fennikelen renses og hakkes i små tern. Husk at gemme toppene, som hakkes og bruges til pynt.

  3. Skær skallen og den hvide hinde fra appelsinen, og skær dem i fileter, som derefter halveres, så de har en passende størrelse.

  4. De grønne oliven udstenes og hakkes groft.

  5. Bland løg, fennikel, appelsin, kapers, oliven, honning og appelsinsaft sammen i en skål, og lad blandingen stå ved stuetemperatur ½-1 time.

  6. Stænk olivenolien hen over salsaen. Pynt med mynte, salt, krydderi og fennikeltoppe. Voila! Nemt og lækkert. 

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.