Efteråret står for døren og æblerne hænger på træerne. Det skal selvfølgelig ikke gå køkkenet forbi, så jeg tryllede nogle linser sammen til de som er glad for både det vegetariske, men også protein-rige.

Æbler, selleri og timian er som skabt til at blive kokkereret sammen med, så selvfølgelig skulle de have lov at lege sammen i denne ret. Jeg har tidligere lavet denne opskrift med økologisk bacon – hvilket også kan ses på mit billede – men for at lave den vegetarisk har jeg skiftet bacon ud med champignon, da de nemt kan erstatte noget af den umami smag som vi søger i kød og modnet mad. Hvis man vil have mere umami i retten kan man tilsætte en tsk. fiskesauce (man skal dog være obs. på at fiskesauce gør at retten ikke længere er vegetarisk).

Retten er fantastisk til både frokostret, tilbehør eller til en kødfri dag.

  • 2 dl puy-linser
  • 250 g champion
  • 1 rødløg, skåret i tern
  • 2 æbler, skåret i tern
  • 2 gulerødder, skåret i fine tern
  • ¼ knoldselleri, skåret i fine tern
  • 3-5 spsk. timian, hakket
  • 1-2 dl vand
  • 1-2 tsk. bouillon
  1. Kog linserne efter anvisningen på posen. Når de er kogt møre, stilles de til side.
  2. Rist champignons i en gryde. Tilsæt løg, gulerødder og selleri og rist det over middel varme i 5-10 min. til det bliver blødt.
  3. Kom linserne og timian i til grøntsagerne sammen med bouillonvand.
  4. Smag til med salt og peber
  5. Lad det simre i 10-15 min.

Kan spises koldt og varmt

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.