Chilibønnesuppe
1 spsk. olivenolie
1 stort rødløg, hakket
2 fed hvidløg, knust
2 røde chilier, finthakket – milde
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Evt. ½ tsk. stødt kanel
400 g kidney bønner på dåse eller kogte
400 g hakkede tomater på dåse
6 dl grøntsagsbouillon fx Mogan

Tilbehør: tortillas med mangosalsa.

Opvarm olien i en stor gryde, kom løg, hvidløg og chili i og svits i 2-3 minutter, til løget begynder at blive blødt.
Tilsæt krydderier og svits lidt endnu. Tilsæt kidneybønner og tomater og bouillon, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter.
Kom suppen i en foodprocessor eller blender og blend den igennem (bør evt. gøres ad flere omgange). Hæld suppen tilbage i gryden og varm igennem.

Mangosalsa
1 moden mango
1 stor moden avocado
4 modne tomater
1 rødløg
1 grøn peber
1 gul peber
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
½ tsk. sambal oelek chili pasta
salt
lidt citronsaft

Skræl mangoen. Skær den i små tern. Skræl avocadoen, skær i små tern og dryp med citronsaft (så den ikke bliver brun). Skær ligeledes peberfrugter, tomater og løg i små tern. Bland æbleeddike, honning, sambal oelek og salt til dressing.
Vend dressingen i salaten og lad den trække i mindst 10 minutter.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.