Får du også kun brugt dit vaffeljern til jul eller måske har det samlet støv i flere år?

Find det i stedet frem, og udnyt det til den her lækre lagkage. Jeg har leget med denne vaffellagkage, som jeg skal lave til det næste firmaarrangement jeg har. Men selvfølgelig skal i ikke undvære den samme lækre opskrift.

Lad mig høre om det er noget der dur.

Vaflerene bliver ikke sprøde, så lagkagen er rigtig nem at skære i. Jeg eksperimenterede med om de blev mere sprøde ved at piske æggeblommer og æggehvider hver for sig. Det gjorde ikke nogen forskel. Jeg prøvede også at tilsætte bagepulver. Men syntes heller ikke det gøre nogen forskel.

Vaffellagkage med hindbærskum og granatæble

Mandelvafler:
2 modne bananer – måske har du nogle på frost
75 g marcipan – husk det skal være lavet på marcipan og ikke på abrikoskerner
100 g mandler eller mandelmel
3 æg
2 spsk. kakao
1 spsk. honning
1 knivspids salt
Smør til stegning

Fyld:
3½ dl piskefløde – hvis du ikke tåler mælk så soya-flødeskum eller kokosskum
125 g hindbær
2 spsk. muscovado rørsukker, kokossukker e.l.
1 granatæble
50 g hvid chokolade

1. Mandelvaffel: Blend mandlerne i en blender til en konsistens som er som groft mel. Mos bananerne med en gaffel. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
2. Pisk æggene sammen i en skål med en el-pisker. Tilsæt bananer, marcipan, mandelmel, kakao, honning og salt. Rør til du får en jævn og ensartet dej.
3. Opvarm et vaffeljern, og pensel det med lidt smør. Hæld ca. 11/4 dl dej i vaffeljernet ad gangen. Sørg for at trykke vaffeljernet helt i bund så dejen fordeler sig. Steg vaflerene, til de er gyldne og gennembagte. Pensel vaffeljernet med smør mellem hver vaffel. Portionen giver 4 vafler. Jeg syntes dog det er nok at bruge 3 vafler til lagkagen.
4. Pisk fløden til skum. Mos hindbærrene let med en gaffel sammen med sukker. Vend det i flødeskummet.
5. Læg vaflerene oven på hinanden med hindbærskum imellem hvert lag. Pynt med granatæblekerner og hakket hvid chokolade.

Tips: Nu er det jo rabarber-tid, så det er også en mulighed at lægge rabarbergrød i mellem ét eller to af lagene.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.