Ingredienser
  • 1 kg solmodne tomater el. 2 ds. flåede tomater
  • 1 agurk
  • 2 små rødløg
  • 2-4 hvidløgsfed
  • 2 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Salt & sort peber
  • Én knivspids cayennepeber
  • evt. sukker

Tilbehør til suppen:
1/3 agurk, 2 tomat og 1 rødløg skæres i fine tern og kommes i tre skåle. Dette bruges til at drysse oven på suppen. Fjern grove stilke fra persillen og hak bladene.

Suppe:
Skold tomaterne og flå dem. Halver dem og fjern stilkene og kerner. Skær tomaterne i passende stykker.

Agurken halveres på langs og grav kernerne ud med en ske. Skær agurken i passende stykker.

Pil løget og skær det passende stykker. Pil hvidløgsfeddet og skær det i passende stykker. Fjern de grove stilke fra persillen og hak bladene groft.

Kom tomater, agurk, løg, hvidløg og bredblade persille i en blender eller brug en stavblender og blend til det er ensartet, men dog med lidt struktur i. Tilsæt olivenolie, balsamico-eddike, tomatpuré og cayennepeber, og bland godt rundt. Stil suppen på køl i min. én time.

God appetit og god sommer

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.