Vores åbne, fede “Less meat – Meatless” afholdte vi d. 5.  oktober 2017, og det var virkelig lækker aften der både bød på dejlige mennesker og friske nye smagskombinationer.

Vi afholder det igen d. 14. november, og denne gang giver vi dig mulighed for at købe billetten direkte.

Tilmeld dig nu!

Denne opskrift er et twist på den Rootza, der også laves på kurset, og som en lille appetitvækker for nysgerrigheden, så er den lavet på den middelalderovn, vi for nyligt har hjembragt til Madværkstedet. Ovnen er et HELT kapitel for sig, så jeg vil endnu ikke afsløre mere, men følg med på vores Facebook, for at få mere at vide om den snart.

 

 

Sprød, lækker og vegetar venlig pizza med rodfrugter i denne rootza

 

Rootza - rodfrugtspizza
Pizza af rodfrugtbund og grillet grøntsagstoppings
Ingredienser
Bund:
  • 1 kg rodfrugter – pastinak, persillerod, kartoffel, gulerod, rødbede, knoldselleri
  • 1 løg – i fine tern
  • 4 æg
  • 2 håndfulde krydderurter
  • 2 spsk. uraffineret salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
Fyld:
  • Squash - i skiver på langs
  • Aubergine - i skiver
  • Rødløg - i skiver
  • Tomater - hele og skæres i halve eller skiver efter de er grillet
  • Rød peberfrugt i halve – grilles og skæres i strimler efter de er grillet
  • Grøn pesto
  • Mozzarellaost
Sådan gør du
Bund:
  1. Rodfrugterne ordnes og rives fint. Du kan rive dem på et rivejern, mandolinjern, en foodprocessor eller spiralizer (den type man bruger til at lave grøntsagsspaghetti). 

    Kom det i et dørslag med et klæde i, og drys salt over rodfrugten og vend rundt. Lad det trække i 15 min. og vrid den væde fra du kan.

  2. Kom et stykke bagepapir i et rundt tærtefad – ét stort eller to små og fordel rodfrugtmassen og læget i fadet. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 min.
Toppings:
  1. Grøntsagerne ordnes og skæres i passende stykker efter humør. Pensl dem med olie og de lægges på en varm grill, grillpande eller under grillen i ovnen. Grill grøntsagerne på begge sider til de har lidt farve.

  2. Når bunden kommer ud af ovnen, så fordel de grillede grøntsager, grønt pesto og ost på den varme rodfrugtbund, drys med salt og krydderurter, og server straks. Bon appetit!

Tip:

Undlad æggene, og så tilsæt i stedet én ekstra spsk. olivenolie. Dette gør at det bliver en mere sprød rodfrugtbund.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.