Har du ribs i haven eller har du nogle i fryseren, så kan du lave rysteribs eller råsyltede ribs, som det også hedder. Der er så dansk, som det kan være. Det er super enkelt: Klargjorte ribs drysses med knapt den halve mængde rørsukker. Rør det rundt uden at bærrene sprænger. Lad det hvile i 1-2 timer og vend det forsigtigt rundt en gang imellem. Rysteribsene kan holde sig i køleskabet i en uges tid. Du kan servere dem til grillet kød, frikadeller, vildt, men også som tilbehør til en dessert.
Jeg prøvede at blande rysteribsene i denne salat og det virkede rigtig godt. Her er opskriften på salaten, god fornøjelse.

½ rødt spidskål eller rødkål
4 store gulerødder
1 fennikel – kan erstattes med spidskål
2 spsk. grovhakket hasselnødder
3 spsk. rysteribs. Vindruer eller granatæbler kan også bruges.

Dressing:
3 spsk. koldpresset olivenolie
1 spsk. æbleeddike
½ spsk. grov sennep
Smag til med salt og peber

Rengør grøntsagerne og riv dem fint til strimler på fx et mandolinjern. Læg de revne grøntsager i en salatskål. Ryst dressingen sammen og vend den sammen med grøntsagerne. Tilsæt ribs og hasselnødderne.

Lav en ekstra stor portion, så du har til frokosten dagen efter.

Info omkring ribs
Rig på det immunforsvarsstyrkende C-vitamin, kalium der er vigtigt for cellerne og det knoglestyrkende
kalcium. Rig på antioxidanter og desuden højt indhold af kostfibre. Påvirker ikke blodsukkeret så meget som frugt. Kom dem i fryseren og anvend dem i din smoothies.

Vil du gerne lære at lave endnu flere salater som denne, så meld dig til et af mine madværksteder i efteråret.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.