Ristede, friske græskarkerner

De lækre græskarkerner fra når du bl.a. laver græskarsupper, eller råsyltede græskar, skal ikke gå til spilde. Der er ingen grund til du bare smider dem ud, men brug dem i stedet til denne lækre opskrift, der hurtigt kan give et pift i salater, supper og som snacks.

Du skal bruge:

  • Friske græskarkerner (fra de friske græskar)
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Krydderi: røget paprika el. karrypulver, chili, spidskommen og koriander – eller et andet ynglings krydderi du har.

Tilberedning

  1. Sæt ovnen til 180 grader.
  2. Fjern al det trevlede græskarkød fra kernerne.
  3. Skyl kernerne grundigt og tør dem godt herefter.
  4. Hæld kernerne i en skål, og vend dem med olivenolie og havsalt.
  5. Læg dem på en bradepande med bagepapir i ét lag.
  6. Bages i 20-30 min. eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
  7. Efter 15 min. bagning vendes de med lidt krydderi og bages færdig.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.