Jeg fik en opskrift på råmarinerede grøntsager af en veninde, efter jeg faldt for den. jeg syntes den er fantastisk til både fest og hverdag.

Jeg bruger den ofte, når jeg har forskellige rester af grøntsager, så det er en rigtig god måde at få brugt sine rester på, så de holder længere.

Jeg bruger dem, som tilbehør til retter, for at tilføje syrlighed og friskhed – især kødretter. Men også til forskellige salater, som et ekstra pift. Brug forskellige grøntsager, så ender det med at være et rent farveorgie i salatskålen.

Hvis du vil benytte de marinerede grøntsager til en festlig lejlighed, så prøv at kom dem i en stor glasbowle – det smager ikke bare lækkert – det ser også flot ud på buffetbordet!

Ingredienser:

  • Ca. 800 g. grøntsagerLage:
  • 5 dl lagereddike
  • 2,5 dl sukker
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olie

Sådan gør du:

  1. Tag ét rent 1 l sylteglas og fyld glasset op med fx broccoli, blomkål, gulerødder, rosenkål, rød spidskål, spidskål, squash, rabarber, champignon, bladselleri, rødløg, peberfrugt, grønne bønner og/eller kidneybønner.
  2. Rengør grøntsagerne og skær dem i passende stykker. Det kan både være små stykker og store stykker.
  3. Kog lagen (sukker, eddike, salt og peber) op til sukkeret er opløst.
  4. Kom grøntsagerne og presset hvidløg i et rent sylteglas og hæld eddikelagen over grøntsagerne. Kom herefter olivenolien over. Lad det køle af og stil det herefter i køleskabet. Det er klar efter to dage.
  5. Fisk grøntsagerne op med en ren ske og anret grøntsagerne som ønsket. Kan holde sig længe i køleskabet. Det er en rigtig fin måde, at få brugt sine rester af grøntsager på, hvis man har forskellige liggende i grøntsagsskuffen og man ikke lige ved hvad man skal bruge dem til.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.