Opskrifter fra Madværkstedet

Rootza! Pizza med rodfrugter

Rootza! Pizza med rodfrugter

Vores åbne, fede "Less meat - Meatless" afholdte vi d. 5.  oktober 2017, og det var virkelig lækker aften der både bød på dejlige mennesker og friske nye smagskombinationer. Vi afholder det igen d. 14. november, og denne gang giver vi dig mulighed for at købe...

Grøntsagsspaghetti og edamamebønner

Grøntsagsspaghetti og edamamebønner

Vores åbne, fede "Less meat - Meatless" går af stablen d. 5.  oktober 2017 kl. 18, og da stadig er nogle billetter tilbage, så tænkte jeg lige at jeg ville friste jer over evne, med en af opskrifterne fra netop Less Meat. Less Meat gør det grønne til...

Grillede babyblæksprutter

Grillede babyblæksprutter

Jeg er STADIG helt solgt på middelhavsmaden efter vi tog til Kroatien denne sommer, og alt det klargøring jeg har lavet til mit middelhavskursus, har dælme ikke gjort interessen mindre. Især alle de forskellige variationer af blæksprutte, som jeg stødte på dernede var...

Hvad er forskellen på salt?

Hvad er forskellen på salt?

Vi har efterhånden store udvalgsmuligheder når det kommer til salt. Alt fra bordsalt over havsalte og urtesalte til stensalte. Det kan være noget af en jungle at finde rundt i , og der er stor prisforskel på den salt, man køber i butikkerne fra under 10 kr./ kg, og på...

Hjemmelavede Cup Noodles

Hjemmelavede Cup Noodles

Sommeren driller de her dage, så vi havde brug for noget at varme os på. Cup Noodles er altid et kæmpe hit ved ungerne, så i stedet for at hive butikkernes kedelige og smagløse udgave frem, så lavede jeg min egen udgave, der er fyldt med potent smag, god energi, og...

Ørredtatar på artiskokblade

Ørredtatar på artiskokblade

Lækker tapas snack med nordisk inspiration Ørredtartar er nok ikke det første folk tænker på når vi snakker tapas.  De bliver jo som oftest tænkt på som små, spansk appetitvækkere, men det behøver vi slet ikke begrænse os til. Hvad enten vi kalder dem appetizers, bite...

Råmarinerede Grøntsager

Jeg fik en opskrift på råmarinerede grøntsager af en veninde, efter jeg faldt for den. jeg syntes den er fantastisk til både fest og hverdag. Jeg bruger den ofte, når jeg har forskellige rester af grøntsager, så det er en rigtig god måde at få brugt sine rester på, så...

Bagte Figner

Du skal bruge: 8 stk. figner 2 spsk. honning 1 spsk. citronsaft 2 spsk. rapsolie Tilberedning: Rengør og tør fignerne og skær dem i kvarte både. Vend dem i honning, citronsaft og lad dem trække i skålen. Kom fedtstof ved inden de fordel på en bageplade med bagepapir....

Grønkålschips

Du skal bruge: 500 g. grønkål – renset og tørret ½ dl. olivenolie 1 tsk. salt 2 spsk. løgpulver 2 fed hvidløg Friskkværnet peber Tilberedning: Grønkålen skylles og dryppes godt af. Fjern stilkene fra grønkålen, pluk herefter grønkålen i passende stykker og kom det i...

Råsyltede græskar med vanilje

Du skal bruge: 1 stk. Hokkaido græskar – ca. 1,2 kg renset Skal og saft af en appelsin 4 dl. eddike 600 g. sukker 2 stk. vaniljestænger Tilberedning Skær græskarene midt over og fjern kernerne med ske. Skær græskarene inkl. skræl i tynde både/strimler – ca. 3-5 mm...

Ristede, friske græskarkerner

Ristede, friske græskarkerner

Ristede, friske græskarkerner De lækre græskarkerner fra når du bl.a. laver græskarsupper, eller råsyltede græskar, skal ikke gå til spilde. Der er ingen grund til du bare smider dem ud, men brug dem i stedet til denne lækre opskrift, der hurtigt kan give et pift i...

3… 2… 1… Græskartid!

3... 2... 1... Græskartid! Græskar-familien er i slægt med mange familier bl.a. galdebær, agurk og vandmelon. Græskarrets form, størrelse og farve kan variere meget, og der findes ikke kun de orange, vi alle kender fra halloween, men også gule og grønne. Den mest...

Bær er en SUPERFOOD

Bær er en SUPERFOOD

Bær er en superfood! Det er tid til bær nu, og det bugner af bær både i haven og i butikkerne. Bær hører ind under både superfood, regnbuemad, anti-inflammatoriske (betændelsesdæmpende) og syre-base mad. Grunden til at bær er så sunde, at de kvalificerer...

Smag til!

På mine madkurser har jeg meget fokus på at smage til med de fem grundsmage – surt, sødt, bittert, salt og umami. Nogle af fordelene, der er ved at smage til og arbejde med teksturen i maden, er: Grundsmagene tilfredsstiller smagssansen og oplevelsen af det vi spiser...

Tomater, tomater, tomater

Selv om tomater, som egentlig er en frugt, har et vandindhold på over 90%, så indeholder tomater en masse gavnlige phytokemikalier (plantestoffer) og vitaminer som C-vitaminer, K-vitamin, folat og mineralet kalium. Derfor kan tomater mindske risikoen for kræft,...

Tomatchutney med chili

Tomatchutney med chili

Denne tomatchutney er fantastisk at have stående i køleskabet lige til at komme oven på et stykke kød, mexicanske pandekager, et knækbrød eller dyppe grøntsagerne i. Jo længere du simrer på chutneyen, jo kraftigere og smagsfuld bliver den.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.