Herhjemme bruger vi altid anderester i sandwiches, især her op til julen. For at stå lidt imod den tunge and, så parrer jeg den med modsætninger som det syrlige spidskål her, og det stærke peberrod.

Jeg bruger ofte den langttidsstegte juleands opskrift, til når jeg skal lave pulled duck. Den kan uden problemer også få følgeskab af vores sprøde julekålsalat, som har både græskar og figner i kombinationen. Er du ikke til figner kan de hurtigt erstattes med f.eks. appelsin!

 

 

Sprød, lækker og vegetar venlig pizza med rodfrugter i denne rootza

 

Nordisk pulled duck med syltet spidskål og peberrodsmayo
Ingredienser
  • Rester af juleand eller pulled duck
  • Gode økologiske fuldkornsflutes
  • Rucola
  • Råsyltet spidskål m. rødløg
  • Peberrodsmayo
  • Sennep
Sådan gør du
  1. Skær flutes i skiver. Riv den langtidsstegte and i strimler eller skær skiver af andebrystet.  Vores langtidsstegte juleand er perfekt at bruge resterne fra!


  2. Smør den ene skive af flutes med grov sennep og den anden med peberrodsmayo. 

  3. Læg lidt rucolasalat, syltet spidskål, og evt. rødløg, samt pulled duck på den ene skive og slut af med den anden skive flutes. God appetit!

 

Råsyltet spidskål m. rødløg
Ingredienser
  • 2,5 dl. eddike
  • 2,5 dl. rørsukker
  • 0,5 dl. frisk dild
  • 0,5 tsk. salt
  • 500 ml. revet rød spidskål
  • rødløg - efter lyst.
Sådan gør du
  1. Snit kålen i fine strimler og kom den, rødløg og dild ned i et rent patentglas. Kog eddike, sukker, salt, peber sammen til det er opløst, og hæld det over kålen og luk låget og lad det køle af på køkkenbordet inden du sætter det i køleskab til det skal bruges.

    Du kan bruge samme opskrift til syltet rødløg alene. Det smager også fantastisk i sandwich.

 

Peberrodsmayo
Ingredienser
  • 1 dl. ægte mayonaise
  • 1-2 dl. revet peberrod
Sådan gør du
  1. Den her er så enkel at den ikke rigtigt tæller som opskrift, men bland den gode, ægte mayonnaise sammen med den friskrevede peberrod. Smag til om den har en passende styrke. Kom det i et glas med låg.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.