Mandelpanna cotta er et delikat alternativ til risalamande hvis man ikke er så vild med den, eller man mangler et andet alternativ pga. kostrestriktioner. Du er muligvis bare træt af risalamande, eller vil overraske med et lidt mere festligt indslag, når du skal præsentere desserten til julefrokosten. Panna Cottaen, kan laves helt uden mælkeprodukter, og indeholder hverken gluten eller hvede.

Sprød, lækker og vegetar venlig pizza med rodfrugter i denne rootza

Mandelpanna Cotta med jordbærgele
Antal: 8 personer
Ingredienser
Mandelpanna Cotta
  • 4 blade husblas
  • 1 stang vanilje
  • 2,5 dl. piskefløde – kan erstattes så det kun er mandelmælk eller soyafløde, da den er federe
  • 2,5 dl. mandelmælk
  • 1 dl. rørsukker
  • 50 g. mandler - afskallet og hakket
Jordbærgele
  • 250 g. jordbær - frost er fint
  • 65 g. rørsukker
  • 0,5 tsk. lakridspulver
  • 3 vrid peber
  • 2 stk. laurbærblade
  • 0,5 stk. citron - den revne skal herfra
  • 1 stk. citron - saften herfra
  • 3 blade husblas
Sådan gør du
Mandelpanna Cotta:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i min. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 

  2. Bland kornene + stangen i fløden, mandelmælk og sukker i en gryde og kog op ved lav varme under konstant omrøring. Pas på det ikke brænder på.

  3. Tag gryden af varmen. Tilsæt den udblødte husblas, og rør, til den er smeltet. Hæld herefter grydens indhold igennem en si.

  4. Afskal mandlerne og hak dem med en kniv. Vend dem i den lune flødecreme og fordel i 5 glas – ca. 1 dl. 

  5. Dæk glassene med et klæde, og sæt dem på køl i mindst 3 timer, til panacottaen er helt stivnet. Snyd ved at stille dem på frost i ½-1 time.

Jordbærgele:
  1. VIGTIGT: Mandelpanna Cottaen skal være stivnet inden jordbærgelen hældes på.

  2. Udblød husblassen i koldt vand indtil brug og min. 10 min. Skil bladene af inden, kom dem i en af gangen, og sørg for de er helt dækket af vand.

  3. Jordbær, sukker, peber, lakridspulver, laurbærblade, peber, revet citronskal og citronsaft koges i en gryde i ca. 10 min. 

  4. Sigt jordbærrene igennem en fin si, og kog igen jordbærsaften op. Smag til. Tag jordbærsaften af varmen og lad det køle ned til ca. 37 grader. 

  5. Tag husblassen op af vandet og knug det med hænderne. Kom husblas i jordbærsaften og rør rundt til det er smeltet. Lad saften afkøle lidt inden den hældes på panna cottaen. Kom ca. 1 cm jordbærgelé oven på mandelpanna cottaen og stil på køl til det har sat sig. Panna cottaen skal have sat sig før gelen hældes på, ellers blander de to ting sig bare.

Pynt med fx mynteblade eller citronmelisse.

Tips: Husblas skal være ca. 37 grader varm (fingervarm) før den blandes i. Ellers kan det skille eller bliver trevlet.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.