1 kg rabarber renset vægt
250 g sukker
1 stk. vaniljestang
1 stk. citron – skal af ½ citron
3 dl vand

Rabarberne skylles og snittes groft. Gem 2 stilke rabarber, som snittes i meget tynde strimler.
Koge rabarberen op med sukker, vand, vanilje, citronskal, samt den flækkede vaniljestang.
Rabarberlagen sigtes og hældes over de fintsnittede rabarber. Suppen stilles kold.

Kokosis (Helado de coco – Mexiko)

1 æggehvide
2 æggeblommer
6 spsk. Rørsukker
1 ds. kokosmælk
2 spsk. kokosmel

Pisk æggehviden stiv. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret og rør kokosmælken i.
Vend forsigtigt den stiftpiskede hvide i og kør blandingen i en ismaskine.

Server desserten med en kokosiskugle i den kolde rabarbersuppe. Pynt med citronmelisse eller mynte.

 Info om Rabarber – sæson lige nu

Rabarber er en grøntsag, men vi regner den i almindelighed for en frugt, selv om den aldrig spises rå. Inden rabarber fik sit gennembrud i kager og desserter, fungerede den som et lægemiddel mod orm. Høst dem nænsomt ved at trække en stilk ad gangen med et roligt og sejt træk. Sørg for at få hele stilken med, for det er den nederste ende, der smager bedst og er proppet med A- og C-vitaminer. Fjern straks rabarberens blade efter plukning, så holder den sig sprød længere. Rabarber kan fryses til anvendelse senere. Kan bruges i andet en dessert, som fx i kyllingegryderetter og kompotter til kød o.l. Sæsonen er marts til august.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.