Sommeren driller de her dage, så vi havde Hjemmelavede Cup Noodles serveret i en hvid skålbrug for noget at varme os på. Cup Noodles er altid et kæmpe hit ved ungerne, så i stedet for at hive butikkernes kedelige og smagløse udgave frem, så lavede jeg min egen udgave, der er fyldt med potent smag, god energi, og lækre grøntsager.

Det er en super opskrift, der er nem at smide sammen, og den varmer godt både på en knapt så imponerende sommerdag, som på en rigtig kold vinterdag, det kan nemt medbringes en en termokande til arbejde eller skole og kan fryses ned, hvis du har rester.

 

Opskrift

Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 2 liter bouillon eller fond fra kyllingen
  • 250 g. fuldkornsnudler, glasnudler, ris el. lign.
  • 4 stk. gulerødder - julienneskåret
  • 1 stk. rød peberfrugt - julienneskåret
  • 1 stk. rødløg - i fine både
  • 4 stk. forårsløg - i fine skiver
  • 1/4 stk. kålhoved, hvidkål el. spidskål - i fine strimler
  • 100 g. champignon - i fine skiver
  • 1/2 - 1 stk. rød chili - i fine tern
  • 4 fed friske hvidløg - i fine tern
  • 2 spsk. friskrevet ingefær - i fine tern
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk fiskesauce (nam pla)
  • salt og peber efter behov
Sådan gør du
  1. Kom kyllingen ned i en gryde med 2 liter vand og 1 spsk. salt. Når vandet koger skrues ned til svagt blus og kog kyllingen mør i ca. 20 min. Sluk for varmen og lad kyllingen hvile i 15-30 min. 

  2. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand som anvist på posen. Når de er al dente, så sigter du vandet fra, og stiller dem til side.

  3. Rens grøntsager og skær dem i passende stykker som anført ovenfor. Hvis du er i tvivl om hvordan du nemt og hurtigt, bruger dit mandolinjern til at skære i julienne, kan du se vores video HER.

  4. Tag kyllingen op. Når kyllingen er afkølet, så plukkes kødet i fine strimler, fri fra ben og skind. Skær skroget i stykker og kog det i yderlige 1 time, hvis du vil lave kyllingefond. Sigt suppen og kasser skroget.

  5. Varm den sigtede suppe i en gryde og tilsæt soja, fiskesauce, karrypasta, ingefær, hvidløg, chili og lad det simre i 10-15 min. Smag til med salt og peber og de øvrige krydderier.

  6. Lige inden servering tilsættes alle grøntsagerne til suppen. I 4 skåle kommesr du grøntsager, lidt plukket kylling, kogte nudler og og hæld til sidst den varme suppe over. 

  7. Server suppen med et drys frisk hakket koriander eller forårsløg i ringe. 

    God appetit!

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.