Vores åbne, fede “Less meat – Meatless” går af stablen d. 5.  oktober 2017 kl. 18, og da stadig er nogle billetter tilbage, så tænkte jeg lige at jeg ville friste jer over evne, med en af opskrifterne fra netop Less Meat.

Less Meat gør det grønne til omdrejningspunktet i køkkenet, og det er ikke bare fedt for din krop, for miljøet og for dyrene, men også laaaangt mere skånsomt for dine penge pung. Og selv med de hårdtstlående argumenter, så kan grønt bare noget i nuancer, tekstur og variation, som kød ikke kan, så netop DERFOR sætter vi fokusset på det grønne, så dit køkken kan komme til at blomstre endnu mere!

 

 

Lækker, mættende grøntssagsspaghetti med ost og edamamebønner

 

Grøntssagsspaghetti med ost og edamamebønner
Ingredienser
  • 750 g. squash
  • 200 g. løg
  • 200 g. edamamebønner
  • 125 g. tør ost
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. soya- eller alm. fløde
  • dl. grøntsagsbouillon eller miso
  • ½ dl. friskhakket oregano - (eller en spsk. tørret)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. revet skal af økologisk citron
Sådan gør du
  1. Skær squashen på en spiralizer eller et mandolinjern i lange juliennestrimler.

  2. Skær løg og hvidløg i tern. Svits løgene i lidt olivenolie, til de er klare.

  3. Tilsæt fløde, bouillon, oregano og revet citronskal samt edamamebønner. Rør citronsaften i væden, og kog op. 

  4. Kom squash-strimlerne i, vend godt rundt og smag derefter til med salt og peber.

  5. Kom det i et ildfast fad og drys med revet ost. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn til overfladen bliver gylden, ca. 15-20 min.

Server med svampe - jeg brugte de små, delikate fløjsfodsvampe denne gang. 

 

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.