Fra kålchips til en hurtig snacksalat!

Kålchips kan godt blive lidt trivielle alene, så brug dem i stedet i denne lækre snacksalat, hvor de leverer et godt punch og lækkert knas i modspil med både spidskål og friske salatblade.

Snacksalaten er perfekt til både grilltilbehør og som et frisk input på en omblæst efterårsaften.

God appetit!

Opskrift

 

Grønkålschips med bagt spidskål og pinjekerne
Ingredienser
  • 250 g. grønkål
  • 1/2-1 stk. rød spidskål
  • 150 g. blandet frisk salat
  • 3 spsk. pinjekerne - kan erstattet med andre nødder/kerner
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 stk. citron - både skal og saft
  • evt. løgpulver eller hvidløg hvis du lyster
  • salt og peber efter ønske
Sådan gør du
  1. Rengør grønkålen og befri bladene fra stilken. Lad kålen dryppe godt af. Riv grønkålen i mindre stykker og vend det med ½ spsk. salt og 1½ spsk. olivenolie, samt evt. løgpulver. Kram det godt ind i grønkålen.


  2. Tænd ovnen på 150 grader og anbring grønkålen på en bageplade. Bag det i ca. 10-15 min. og vend det undervejs. Det skal blive sprødt, men må ikke blive brændt.


  3. Rengør spidskålen og skær den i 2 cm brede strimler. Vend kålen med olivenolie og salt og peber og kom det ligeledes på en bageplade og bag det ved 180 grader i 15-25 min. til det er blevet blødt, men forsat med bid i. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle.


  4. Rist kernerne på en tør pande til de er gyldne, og tag dem herefter af panden.

    Kom de blandede salatblade op på et stort fad. Vend dem med grøn- og spidskål efter de er  blevet afkølede.


  5. Riv lidt citronskal over salaten og pres 2 spsk. citronsaft over salaten og vend rundt. Drys til slut med kernerne.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.