Jeg er STADIG helt solgt på middelhavsmaden efter vi tog til Kroatien denne sommer, og alt det klargøring jeg har lavet til mit middelhavskursus, har dælme ikke gjort interessen mindre.

Især alle de forskellige variationer af blæksprutte, som jeg stødte på dernede var bare lækkert, så jeg har leget videre med dem efter jeg er kommet hjem – dog med vaskeægte danske blæksprutter, direkte fra fiskehandleren.

Så i dag har jeg muligheden for at kunne friste jer med:

 

Lækre instant grillede baby-blæksprutter i ægte middelhavsmad stil

Udskriv
Grillede babyblæksprutter
Ingredienser
  • 200 g. babyblæksprutter - rensede
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron - i både
  • bredbladet persille
  • salt og peber - efter lyst
Sådan gør du
  1. Rens blæksprutterne og dup dem tørre. Skær hovedet i strimler, og armene for sig.

  2. Bland finthakket hvidløg og olie sammen. Vend marinaden og blæksprutterne sammen og lad dem trække i køleskabet til de skal steges.

  3. Rist blæksprutterne i 30 sekunder på en MEGET varm pande.Og det er virkelig en MEGET varm pande, i ikke længere tid end 30 sek. Kom ikke for mange på panden ad gangen, så mister den varme. Blæksprutterne skal stege, ikke koge. Salt først, når de er stegt færdige.

  4. Anret blæksprutterne og krydr med salt og peber. Server dem med et drys eller to friskhakket persille og en citronskive.

Tips:

Pas på med at give blæksprutterne for lang tid på varmen – så bliver de bare seje og uspiselige.

Blæksprutterne bliver kun bedre af at blive frosset inde de tilberedes.

 

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.