Halloween er lige om hjørnet, og med det lokker butikkerne jo også med alle de her SUPERLÆKRE og skønne græskar, der bare ligger og lyser op, lige så snart man kommer ind i butikken. Og nu da vi har taget traditionen til os med de hyggelige og charmerende græskarlygter, så er der ingen grund til at smide græskarkødet ud. Det kan bruges som fyld i tærter, og til lækre supper, blandt mange ting. Jeg blev fristet og kastede mig i køkkenet med nogle skønne, små hokkaido-græskar til suppe.

 

Græskar mætter godt på trods af et lille sukker- og fiberindhold (4,2 g kulhydrater pr. 100 g) og et stort vandindhold. Det er indholder rimelige mængder af folinsyre (også kaldet B9-vitamin), som er vigtigt for nervesystemet og fosteret hvis du er gravid. Det indeholder beta-caroten, et forstadig til A-vitamin, som er godt for slimhinder, hud og nattesynet, og virker som et antioxidant. Det høje indhold af kalium gør, at det er godt for væske- og saltbalancen, nervesystemet og så afbalancerer det syre-base-balancen i kroppen.

Opskriften på græskarsuppen, er kælet for så den får en kraftig og varmende smag her op til halloween. Og så skal du ikke snyde dig selv for at lave denne, lækre, krydrede dukkah, for der breder sig en fristende duft i hele nabolaget, når den ristes på panden, sammen med krydderierne og efterfølgende kværner dem. Dukkah løfter denne græskarsuppe og mange andre retter og salater til et højere smagsoplevelse.

 

Cremet hokkaidosuppe
Ingredienser
  • 250 g. hokkaido-græskarkød - uden kerner og skræl
  • 10 fed hvidløg
  • 1 stk. stort rødløg
  • 2 stk. gulerod
  • 1/4 stk. selleri
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 stk. rød chili
  • 1 l. bouillon - gerne Morgan eller Herbamare A. Vogel
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hvidløgsfeddene pilles og svitses hele i olivenolien i ca. 5 min. Uden at tage brun farve.

  2. De rensede grønsager deles groft og puttes ned til hvidløgene og svitses med uden at tage farve.
  3. Tomater og bouillon tilsættes sammen med krydderurterne.
  4. Lad suppen koge under låg i ca. 20 minutter til grønsagerne er meget møre.
  5. Fisk krydderurterne op af suppen og tag suppen af varmen.
  6. Blendes suppen med en stavblender til den er glat og cremet.
  7. Tilsæt kokosmælken og lad suppen simre i yderlig 5-10 min.
  8. Smag til med salt og peber og chili.
  9. Drys suppen med dukkah.

MADVÆRKSTEDET

A. Andersensvej 24B
8600 Silkeborg

Tel.: +45 30 53 35 48
Email: mail@madvaerkstedet.dk

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.