• 80 g dadler (sætte i blød i appelsinjuice, så er de nemmere at blende til mos)
  • 1 dl appelsinsaft eller juice
  • 1 spsk. citronsaft
  • Skræl af én appelsin (økologisk)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 stk. avocado
  • ½-1 dl rå kakao efter smag.

Dadlerne blendes godt sammen i en foodprocessor. Kom resten af ingredienserne i til det bliver til en fin creme.
Smag til og juster konsistensen med appelsinjuice. Man kan evt. komme lidt agavesirup eller akacie honning i,
hvis man gerne vil have den lidt mere sød.

Server chokoladecremen til blandet frisk frugt, is eller en muffin.

Tips til at undgå madspild: Inden du smider avocadoen i skraldespanden 
Hvis du kan se, at du ikke kan nå at få spist dine avocadoer, inden de bliver brune, så kan du fryse dem ned i en bøtte og anvende dem ved en given lejlighed.

Ta´ avocadokødet ud af skralden, og kom det i en bøtte sammen med stenen og frys det ned. Du kan også vælge at mose avocadokødet sammen med lidt citronsaft og herefter fryse det ned. Så kan du tage det op af fryseren ved lejlighed og lave det til guacamole, bruge det til spread i sandwich, til en dejlig chokoladecreme til dessert m.m. Se forslag til opskrift på chokoladecreme nedenfor.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.