50 g mandler
1 rød peberfrugt
1-2 fed hvidløg
1-2 tsk. æblecidereddike
½ tsk. paprika eller rød dressing & dipmix, Urtekram
2 håndfulde bredbladet persille
½-1 dl olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
Evt. ½ tsk. akaciehonning
Salt og peber

Hak mandlerne i en blender eller en foodprocessor. Rens peberfrugten, og skær peberfrugten groft ud. Kom den i blender eller foodprocessoren sammen med hvidløg, eddike, paprika og bredbladet persille. Tilsæt olivenolien gradvist, til mojoen har en ensartet masse, men fortsat har struktur. Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. honning.

Mojo smager godt som sovs til kød og grøntsager og på brødet.

Prøv disse sprødristet rugbrød til Mojoen.

Skær rugbrødet ud i tynde skiver med en skarp kniv eller en gammeldags brødskærer.
Brødet skal ikke være frisk, da det så er svært at skære i tynde skiver. Det gør det nemmere at skære tyndt, hvis det har stået på køl.

Skær fx skiverne ud i mindre firkanter, trekanter, stænger, eller den form du foretrækker.

Læg dem på et bagepapir.

Pensel brødene med olivenolie og drys med groft havsalt på begge sider.

Bag brødene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af tykkelsen, til de er sprøde.
Hold øje med, at de ikke bliver sorte.

Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tilmeld dig vores køkkenskriverier

Få lækre opskrifter og gode tips til køkkentjanserne i din indbakke.

Tak. Så er du næsten klar. Tjek din email og bekræft din tilmelding.